Friday, June 30, 2017

Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης | Νάξος | Πρόγραμμα Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2017

Tο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α) διοργανώνει κι αυτό το καλοκαίρι μια σειρά από εκδηλώσεις στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλληςπου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2016, για να δέχεται στο εξής όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τονσπουδαίο Ναξιώτη συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία με το σημαντικό του έργο.

Ισπανία – Ζero en conducta theatro «Αllegro ma non troppo» | 3ο Φεστιβάλ Δάσους, 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους

(ή, αν η αγάπη είναι τυφλή, γιατί μας κοιτάζει;)
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
«Μερικές φορές ο Έρωτας είναι τυφλός… κι άλλες φορές είναι οι εραστές που γίνονται αόρατοι. Το Allegro ma nontroppo δεν είναι μία ιστορία—είναι διάφορες ιστορίες. Η ιστορία ενός χαδιού, οι περιπέτειες μια λάμπας διαβάσματος που γράφει στον έρωτά της φωτισμένη από το ίδιο της το φως, η ζωή ενός μυστηριώδους όντος που δεν το βλέπουμε αλλά το νιώθουμε…

Κινεζική Όπερα Κουν της Επαρχίας Τζιανγκσού, «Το περίπτερο με τις παιώνιες», βασισμένο στο έργο του Ταν Σιάντσου | 12 Ιουλίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού


Μια κοπέλα βλέπει στον ύπνο της έναν μυστηριώδη, γοητευτικό νεαρό, τον οποίο αρχίζει να ποθεί διακαώς: έτσι ξεκινάει η εκπληκτική ιστορία αγάπης Το περίπτερο με τις παιώνιες, ένα αριστούργημα της Όπερας Κουν (γνωστή και ως Όπερα Κούντσου), βασισμένο στο κλασικό έργο του Ταν Σιάντσου, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Έκτακτη παράσταση για την «Οικογενειακή Γιορτή» στο Φεστιβάλ Αθηνών

Αίθουσα Εκδηλώσεων- Κτίριο Τσίλλερ, Εθνικό Θέατρο
Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 18.00
Έκτακτη παράσταση για την «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου,  το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (Κτίριο Τσίλλερ), όπου θα φιλοξενηθεί από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου, οι οποίες είναι ήδη sold out.

Wednesday, June 28, 2017

«Ρόζα Μπερντ / Rose Bernd» του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν | Σλοβενία – Σλοβένικο Λαϊκό Θέατρο Τσέλιε (Slovensko ljudsko gledališče Celje) | 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους

Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, στις 21.15
Ο Gerhart Hauptmann (1862–1946), Γερμανός θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος, είναι ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του Γερμανικού λογοτεχνικού νατουραλισμού. Είχε κερδίσει αρκετά λογοτεχνικά βραβεία στη Γερμανία. Το 1912 κέρδισε το Νομπέλ Λογοτεχνίας.

Tuesday, June 27, 2017

Λιπάσματα 2017: Φεστιβάλ στη θάλασσα | Πρόγραμμα Θεατρικών Παραστάσεων | Πολυχώρος Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Πάρκο Εργατιάς

 
Φέτος το καλοκαίρι ένα νέο πολιτιστικό φεστιβάλ ξεκίνησε ήδη πριν λίγες μέρες στον εμβληματικό χώρο των πρώην Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Το παλιό εργοστάσιο Λιπασμάτων, με τις διατηρητέες εγκαταστάσεις, την χαρακτηριστική καμινάδα, αλλά και τη θάλασσα που φτάνει σχεδόν ως τη σκηνή, αποτελεί το φυσικό σκηνικό του χώρου, ο οποίος μεταμορφώθηκε σε έναν πολυχώρο εκδηλώσεων, το «Πάρκο Εργατιάς».

Ανοιχτή ακρόαση Φιγκυράν | 7 Ιουλίου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, πρόκειται να παρουσιάσει το έργο “Σ’ εμένα μιλάς;” (Εφηβική Σκηνή) σε σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου,  κατά την χειμερινή περίοδο 2017-2018. Για τις ανάγκες του εν λόγω έργου οργανώνει Ανοιχτή Ακρόαση για Φιγκυράν, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017.

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο, μετά τη μεγάλη επιτυχία και τον ενθουσιασμό με τον οποίο έγινε αποδεκτό από παιδιά και κηδεμόνες το 2016, συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά.

«Αύγουστος», σε ποίηση Γιώργου Βέλτσου από τη Violet Louise | 28 Ιουνίου για 5 παραστάσεις | BIOS

Πώς οι εικόνες του λόγου, γίνονται εικόνες της εικόνας; Aυτή την πρόκληση θέτει η Violet Louise ανεβάζοντας στο Bios ποιήματα από την ποιητικἠ συλλογή του Γιώργου Βέλτσου με τίτλο Αύγουστος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα. Μία δημιουργική σύμπραξη με στόχο την ανάδειξη της ποίησης στο Χρόνο. Ένα παραστασιακό γεγονός με εικόνες και ήχους σε κατάσταση αναμονής και επιφύλαξης.

Monday, June 26, 2017

Το Φεστιβάλ Αθηνών αγκαλιάζει τον χορό | Τρεις μαγικές βραδιές στην Πειραιώς 260 και στη σκηνή του Θεάτρου Ρεξ

RΟΟTLESSROOT (Λίντα ΚαπετανέαΓιόζεφ Φρούτσεκ)
When the dogs assailed their masters
Θέατρο REX/Σκηνή Κοτοπούλη
27-30 Ιουνίου, 21.00

Sunday, June 25, 2017

«Οικογενειακή Γιορτή (Festen)» | Φεστιβάλ Αθηνών | 6 – 7 Ιουλίου

Αίθουσα Εκδηλώσεων- Κτίριο Τσίλλερ, Εθνικό Θέατρο
Πέμπτη 6 έως Κυριακή 9 Ιουλίου, στις 21.00

H «θεατρική γιορτή» που καθήλωσε όλη τη Θεσσαλονίκη κατεβαίνει τον Ιούλιο στην Αθήνα. Το έργο των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen), που παρουσιάστηκε από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου το χειμώνα στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών σημειώνοντας συνεχή sold out, θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (Κτίριο Τσίλλερ) από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

«Επτά επί Θήβας» Αισχύλου | 30/6 * 1/7 | Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  που ξεχώρισε και συγκίνησε κερδίζοντας  κοινό και κριτικούς, επανέρχεται στο αργολικό θέατρο, μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε το περσινό καλοκαίρι.

«Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά | 30/6 * 1/7 | Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Η παράσταση επιχειρεί να ανασύρει και να τοποθετήσει το ζήτημα «Μήδεια» στο επίκεντρο. Τρεις άντρες βρίσκονται πάνω στη σκηνή προκειμένου να αναρωτηθούν, να επανεξετάσουν, να επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στον «θρύλο» της Μήδειας από αντρική σκοπιά.