Friday, May 26, 2017

Εργαστήριο Forced Entertainment | Τίτλος Εργαστηρίου: Line Games | Εργαστήριο περφόρμανς με τη Cathy Naden


Οι Forced Entertainment, με έδρα τους το Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μια ομάδα έξι καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του  θεάτρου και της περφόρμανς και περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο. Τα μέλη της ομάδας γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Exeter και είναι μαζί από το 1984. Διερευνούν και επανεφευρίσκουν την έννοια του θεάτρου και της περφόρμανς σήμερα, δοκιμάζοντας και συχνά παραβιάζοντας τα παραστατικά όρια και συμβάσεις.

Forced Entertainment «Όλος ο Σαίξπηρ σε ένα τραπέζι»


1-9 Ιουνίου 2017, 19:00 – 20:00 – 21:00 – 22:00
Πειραιώς 260, Κτίριο Β
Άπαντα τα θεατρικά του Σαίξπηρ, ανεβαίνουν με έναν μοναδικά λιτό τρόπο, από τη γνωστή αγγλική θεατρική ομάδα Forced Entertainment. Μέσα σε εννέα ημέρες, έξι ερμηνευτές θα αφηγηθούν τα 36 θεατρικά έργα του κορυφαίου ελισαβετιανού συγγραφέα με συμμάχους απλά αντικείμενα που μπορούν να βρουν σε ένα τραπέζι.

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι αποκλειστικά για παιδιά (4-11 ετών)


«Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…  Θέατρο!»
 Οι εγγραφές ξεκινούν στις 25 Μαΐου 2017
Από τις 19 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), μετά την συμμετοχή περισσότερων από 700 «μικρών καλλιτεχνών» στα περσινά εργαστήρια, σας ταξιδεύει  για δεύτερη χρονιά σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας όπου τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες.

Το πρόγραμμα του ΚΘΒΕ για το καλοκαίρι 2017

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται το  καλοκαίρι του 2017 με δύο παραγωγές: τους  «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, τη μεγάλη επιτυχία που επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά,  ανοίγοντας τα Επιδαύρια 2017, αλλά και με την απολαυστική επιθεώρηση «Μπανταρισμένοι: ….και με τη Νίκη» στο Βασιλικό Θέατρο, που θα κρατήσει συντροφιά σε όσους μείνουν για διακοπές στην πόλη. Παράλληλα,  ενισχύει τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια δεύτερη παραγωγή, την επιτυχημένη «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου τον Ιούλιο.
Επίσης, το ΚΘΒΕ “ταξιδεύει” αγαπημένες παραστάσεις του («Ασκητική», «Δε σε ξέχασα ποτέ» & «Άθλιοι») σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας, ενώ διοργανώνει για δεύτερη  χρονιά  «Ολοήμερο  Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι»  αποκλειστικά για παιδιά 4 -11 ετών.
Πραγματοποιείται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης το οποίο αναβαθμίζεται φέτος και αποκτά διεθνή χαρακτήρα καθώς εγκαινιάζεται το Διεθνές Φεστιβάλ  Δάσους που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 14 Ιουλίου, φιλοξενώντας σημαντικές παραγωγές διεθνούς εμβέλειας από  το εξωτερικό καθώς και μία ελληνική συμμετοχή από το Φεστιβάλ Αθηνών &  Επιδαύρου.   Τέλος,  εγκαινιάζεται  στο Βασιλικό Θέατρο η μόνιμη έκθεση κοστουμιών «Ίχνη του εφήμερου» που θα φιλοξενεί κοστούμια υψηλής αισθητικής από σημαντικές παραστάσεις που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 56 χρόνων λειτουργίας του. Πιο αναλυτικά:
  • «ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  που ξεχώρισε και συγκίνησε κερδίζοντας  κοινό και κριτικούς, επανέρχεται, μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε το περσινό καλοκαίρι.
Η εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις και σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, θα ξεκινήσει από το Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24 Ιουνίου, ενώ θα αποτελέσει την εναρκτήρια παράσταση του φετινού Φεστιβάλ Επιδαύρου, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου 2017. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει  μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.
Ο Γιάννης Στάνκογλου  ερμηνεύει τον ρόλο του Ετεοκλή, η Κλειώ Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Άγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης  τον Κήρυκα, ο Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη. Μαζί τους 14μελής χορός ηθοποιών.

  • ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι «…και με τη Νίκη!» σε κείμενα -σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδημητρίου, στο Βασιλικό Θέατρο για όλο το καλοκαίρι
Επτά χρόνια κρίση: επτά χρόνια μαγκούρα, αλλά και επτά χρόνια ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι. Γνώριμοι πια και αγαπητοί στο κοινό της Θεσσαλονίκης, επιστρέφουν διευρυμένοι φέτος …και με τη νίκη και καταλαμβάνουν τη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, με σκοπό να δημιουργήσουν μια καινούρια αποικία …γέλιου. Με σχεδία τους σπιντάτους διαλόγους, τις πειραγμένες ενορχηστρώσεις και τις κεφάτες χορογραφίες, οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι θα επιχειρήσουν να χαράξουν ένα αλλιώτικο ταξίδι, πίσω – μπρος στην ιστορία, έχοντας πυξίδα πάντα το γέλιο, που ενίοτε γίνεται πικρό!

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ημέρες και ώρες παραστάσεων έως 2 Ιουλίου: Τετάρτη στις 18.00, Πέμπτη στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00
Δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις από 3 έως 18 Ιουλίου.
Από 19 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου: Παραστάσεις Τρίτη έως Παρασκευή, στις 21.00
Οι  παραστάσεις θα συνεχιστούν από τις 22/8 έως τις 3/9/17.

Περισσότερες πληροφορίες για την  παράσταση:  http://www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&production=45410

3ο Φεστιβάλ Δάσους: Με την υπογραφή του ΚΘΒΕ | Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!


Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά αυτό το καλοκαίρι, με το κύρος και την υπογραφή του ΚΘΒΕ. Από τις 7  Ιουνίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου, με κέντρο το Θέατρο Δάσους, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στο Θέατρο Γης, στο Βασιλικό Θέατρο και στην ΕΜΣ, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές στο θέατρο, στη μουσική και στο χορό, με τους πιο αγαπημένους δημιουργούς αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Έκτακτη παράσταση για το «Δηλητήριο» της Λοτ Φέϊκεμανς Τετάρτη 31 Μαίου στις 21:00


Έκτακτη παράσταση για το «Δηλητήριο» της Λοτ Φέικεμανς σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, την Τετάρτη 31 Μαΐου στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Σεμινάριο Υποκριτικής με τον Περικλή Μουστάκη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

3 έως 15 Ιουλίου 2017
Ημερομηνία λήξης συμμετοχών:
Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017
Στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο υποκριτικής με τον Περικλή Μουστάκη από τις 3 μέχρι τις 15 Ιουλίου 2017.

Το πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017

Αφιερωμένο στο καθόλα σημαντικό έργο του καθηγητή αρχαιολογίας, υπευθύνου επί σαράντα και πλέον χρόνια του ανασκαφικού έργου στην ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, το Δίον και προέδρου του μουσείου της Ακρόπολης, Δημητρίου Παντερμαλή, ξεκινά το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα κάνει διακοπές στο πάρκο Φλοίσβου


Καλοκαιρινές περιπέτειες του Καραγκιόζη & της παρέας του για μικρούς και μεγάλους.
Το εξοχικό του Καραγκιόζη στο Πάρκο Φλοίσβου ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 3 Ιουνίου!
Μικροί και μεγάλοι πάρτε το τραμ κατεβείτε στάση «Πάρκο Φλοίσβου» και κάντε στάση απ’ όλα, παρακολουθώντας θερινό Καραγκιόζη από το Τάσο Κώνστα.

Ευριπίδης Λασκαρίδης – OSMOSIS Τιτάνες | 6 – 8 Ιουνίου, 21:00 | Πειραιώς 260, Χώρος Ε


Οι Τιτάνες είναι η νέα παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας του OSMOSIS, που αποτίνει φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια. Δύο χρόνια μετά το Relic, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2015 και σημείωσε διεθνή επιτυχία, συμμετέχοντας σε 20 φεστιβάλ, ο κόσμος του θεάτρου και του χορού έχει στρέψει την προσοχή του στη νέα δουλειά του πολυσχιδή δημιουργού, που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, προτού συνεχίσει σε Βαρκελώνη, Τορίνο, Άμστερνταμ και Παρίσι κ.α.

Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων | Χρήστος Θεοδωρίδης | Η Σφαγή των Παρισίων του Κρίστοφερ Μάρλοου | 1-4 Ιουνίου 2017, 21:00 Πειραιώς 260, Χώρος Δ


Το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινάει στην Πειραιώς 260, με μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του περσινού προγράμματος. Η Σφαγή των Παρισίων, που έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό και την κριτική, θα παρουσιαστεί για τέσσερις βραδιές στον Χώρο Δ, εγκαινιάζοντας τις παραστάσεις των Ελλήνων σκηνοθετών στο φετινό Φεστιβάλ.

Summer Comedy Party | 5 Ιουνίου, 22:00 | Πειραιώς 260, Κήπος


Stand up comedy, improv comedy και ό,τι άλλο προκύψει! Οι δημοφιλείς κωμικοί Λάμπρος Φισφής και Γιώργος Χατζηπαύλου, παρουσιάζουν μία βραδιά γεμάτη γέλιο, στον Κήπο της Πειραιώς 260, που φιλοξενεί για πρώτη φορά ένα τέτοιο θέαμα. Μια βραδιά-αφιέρωμα στα νέα είδη κωμωδίας, όπου εκπρόσωποι του stand up comedy και του κωμικού αυτοσχεδιασμού συναντιούνται επί σκηνής και δημιουργούν ένα διαδραστικά σατιρικό Summer Comedy Party, γεμάτο με απολαυστικές στιγμές αγνής κωμωδίας και μουσικές νότες.

Σίμος Κακάλας – Εταιρεία Θεάτρου Χώρος | Greek Freak / all star game | 12-14 Ιουνίου | Θέατρο Ολύμπια

Ο Σίμος Κακάλας καταπιάνεται με το αγαπημένο του είδος, το βαριετέ, παρουσιάζοντας το αυτοσαρκαστικό, αυτοαναφορικό βαριετέ Greek Freak / all star game. Πρωταγωνιστής είναι ένας χορός σεσημασμένων καλλιτεχνών, καταδικασμένων από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Διαδικτύου να βρίσκονται ισοβίως επί σκηνής, με την υποχρέωση να παράγουν συνεχώς άρτια καλλιτεχνικά προϊόντα, να διασκεδάζουν και να γοητεύουν κοινό και κριτικούς.

Επιστημονική Διημερίδα για τον Λευτέρη Βογιατζή | 29-30 Μαΐου στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τη «νέα ΣΚΗΝΗ» διοργανώνουν επιστημονική διημερίδα για τον Λευτέρη Βογιατζή που θα πραγματοποιηθεί στις 29 – 30 Μαΐου 2017 στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής.

Monday, May 22, 2017

«ΝΕΚΥΙΑ -Τι άραγε είναι πόλεμος;» στην Αίθουσα Τελετών ΠΑΜΑΚ 28/05 και στο Θέατρο ΕΜΣ 01/06/17


Για τρίτη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία ΚΘΒΕ – ΠΑΜΑΚ στο πλαίσιο της Θεατρικής Εκπαίδευσης. Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν πέρσι και πρόπερσι παρουσιάζοντας τα Πολυφωνικά Αναλόγια 1  και Πολυφωνικά Αναλόγια 2, καθώς και την παράσταση Από την Ελένη του Ευριπίδη στους Νεοέλληνες Ποιητές συνεχίζουν φέτος με την παράσταση «ΝΕΚΥΙΑ-Τι άραγε είναι πόλεμος;» στην οποία παρουσιάζονται θεατροποιημένα τα κείμενα:

«Χαρτοπόλεμος» στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης | Μία ακόμα παράσταση την Τρίτη 30 Μαΐου!

Λόγω της επιτυχίας που σημείωσε το έργο του  Βαγγέλη Ρωμνιού  «ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ»  σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, θα δοθεί μια ακόμη παράσταση την Τρίτη 30 Μαίου στο  ΘΕΑΤΡΟ <ΙΛΙΣΙΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ> .

Έναρξη Bob Theatre Festival 2017 || 10 χρόνια ΒΟΒ ||22-28/5 @ Πειραιώς 260


Πειραιώς 260 φορά τα γιορτινά της και σας περιμένει καθημερινά με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων… και όχι μόνο! Το Bob Theatre Festival, στη δέκατη διοργάνωσή του, εντάσσεται στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το γιορτάζει με μία μεγάλη, νεανική θεατρική γιορτή!

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι αποκλειστικά για παιδιά (4-11 ετών)!


«Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…  Θέατρο!»
Οι εγγραφές ξεκινούν στις 25 Μαΐου 2017
Από τις 19 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), μετά την συμμετοχή περισσότερων από 700 «μικρών καλλιτεχνών» στα περσινά εργαστήρια, σας ταξιδεύει  για δεύτερη χρονιά σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας όπου τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες.

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare»

ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ
Παραγωγή: Eταιρεία Θεάτρου Θέση
2ος χρόνος
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
24/05 έως 28/05 2017

Μαστόρια, ένα έχω να σας πω: ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του.
Ντυθείτε, στολιστείτε και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε! Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε!