Saturday, May 20, 2017

Επιστηµονική ∆ιηµερίδα για τον Λευτέρη Βογιατζή. Θέατρο «Λευτέρης Βογιατζής», 29-30 Μαίου 2017.



  • Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήµιον Αθηνών Τµήµα Θεατρικών Σπουδών
  • Εταιρεία Η νέα ΣΚΗΝΗ
Επιστηµονική ∆ιηµερίδα για τον Λευτέρη Βογιατζή
  •  ο φίλος, ο ηθοποιός, ο συνεργάτης, ο σκηνοθέτης
  •  η (µη) µέθοδος, η παράσταση, ο σκηνικός χώρος
  •  το κείµενο, η µετάφραση, το ρεπερτόριο
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΔΩhttps://www.timesnews.gr

Wednesday, May 17, 2017

Το ΚΘΒΕ με τους «Άθλιους» του Βίκτωρα Ουγκώ στο ΑΧΕΠΑ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών, που θα γιορτάσει η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, με την παρουσίαση του προγράμματος «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρα Ουγκώ σε διασκευή  και  σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη.

«Δε σε ξέχασα ποτέ» – Δωρεάν μεταφορά των θεατών από το ΚΘΒΕ για τη Μονή Λαζαριστών

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού κατά τις ημέρες της απεργίας του ΟΑΣΘ, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα διαθέσει λεωφορείο από το Βασιλικό προς τη Μονή Λαζαριστών για όσους  θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Δε σε ξέχασα ποτέ» από την Πέμπτη 18 έως την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

BELOVED!: Η Manuela Hartel στο Θέατρο Τέχνης

Μια ελληνο-γερμανική συνεργασία ανάμεσα στη Manuela Hartel (βίντεο και performance, Μόναχο), την Χριστίνα Κάλμπαρη (εικαστικές τέχνες, Αθήνα) και τον Σταύρο Γασπαράτο (ηχητκή τέχνη, Αθήνα), η οποία ερευνά την συναισθηματική, ψυχολογική και πνευματική διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τυραννόσαυροι Rex, της Λένας Κιτσοπούλου στην Πειραματική Σκηνή -1

Από τις 18 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου η Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει το έργο της Λένας Κιτσοπούλου, “Τυραννόσαυροι Rex”.
Εμείς, οι Τυραννόσαυροι του Rex της οδού Πανεπιστημίου, είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, μια κοινωνία τεράτων που προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τα μικρά μας ατροφικά χέρια που δεν μπορούν να αγκαλιάσουν, παρά μόνο να πατήσουν κουμπιά διάφορων τηλεκοντρόλ ή κουμπιά κινητών για να στείλουν μηνύματα τα οποία αποφεύγουν την κατά μέτωπο σύγκρουση με την πραγματικότητα.

Αιτήσεις συμμετοχής για το 40ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας!

Σαρανταρίζουμε και το γιορτάζουμε!
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος τον Σεπτέμβριο έχει γενέθλια: κλείνει τα σαράντα, και το γιορτάζει στις 18-23/9 με τον πλέον ουσιαστικό αλλά και νεανικό τρόπο, επιφυλάσσοντας στο κοινό του πολλές εκπλήξεις και βέβαια, τις καλύτερες ταινίες της φετινής παραγωγής.

Η Ωραία Κοιμωμένη από τα Russian Ballet Theater σε περιοδεία!

Μπαλέτο κάτω από τα αστέρια!
Η «Ωραία Κοιμωμένη» έρχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον παραμυθένιο κόσμο του κλασικού μπαλέτου. Το φετινό καλοκαίρι ζήστε τη μαγεία του χορού κάτω από τα αστέρια με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky!

«πENDε», παράσταση χορού στο Θέατρο Olvio!

Το θέατρο OLVIO, συνεχίζει να εμπνέεται από το σύγχρονο χορό και σε συνεργασία με διακεκριμένους καλλιτέχνες παρουσιάζει τη νέα παραγωγή με τίτλο “πENDε”.
Τα αντικείμενα, οι άνθρωποι, οι ιδέες, οι πράξεις δεν είναι μόνον ό,τι φαίνεται. Η Ευτυχία και η Δυστυχία βρίσκονται στο κενό ανάμεσα στο ‘είναι’ και το ‘φαίνεσθαι’.

«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» έρχονται στο Bob Theatre Festival

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις την άνοιξη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και τη sold out μίνι περιοδεία σε Ηράκλειο, Πρέβεζα και Κύπρο, το έργο «Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα», που συγκίνησε εκατοντάδες θεατές, επιστρέφει στην Αθήνα για μία και μοναδική φορά το Σάββατο 27 Μαΐου!

«Αίας» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Θέατρο Θησείον!

Ο Χρήστος Σουγάρης μετά την περσινή του παράσταση «Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία» του Μολιέρου, σκηνοθετεί το παλαιότερο από τα διασωθέντα έργα του Σοφοκλή «Αίας».
Η παραγωγή θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ» για δέκα μόνο παραστάσεις, δύο εβδομάδες, από 31 Μαΐου έως 11 Ιουνίου. Τις παραστάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, επίσης, επισκέπτες της πόλης μας από άλλες χώρες, καθώς θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα Αγγλικά.

Το Breakin’ Mozart έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Αυτό το καλοκαίρι έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ένα παγκόσμιο φαινόμενο! Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που θα μας κάνει να δούμε τον Μότσαρτ αλλιώς!

H Μαντάμα Μπαττερφλάι από την ΕΛΣ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Με τη σπαρακτική Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, ανοίγει η Εθνική Λυρική Σκηνή τις φετινές εκδηλώσεις του ΦεστιβάλΑθηνών στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, η πρώτη καλοκαιρινή παραγωγή της ΕΛΣ, θα παρουσιαστεί για πέντε παραστάσεις στο Ηρώδειο, στις 31 Μαΐου και 2, 3, 4, 7 Ιουνίου 2017, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια Ούγκο ντε Άνα.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αγαπάει το διεθνές θέατρο!

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αγαπά το θέατρο και φιλοξενεί στο πρόγραμμά του 8 διεθνείς παραγωγές και ένα μεγάλο αφιέρωμα στην περίφημη γερμανική Φόλκσμπύνε. Το κοινό μπορεί να απολαύσει διεθνείς σκηνοθέτες και θεατρικές ομάδες που παρουσιάζουν  παλαιότερες, αλλά και καινούριες παραγωγές τους. Για δυο μήνες, οι θεατές του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή.

Tuesday, May 16, 2017

Έρχεται το «Λαμπεντούζα» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών!

18/05/2017 έως 21/05/2017
Η Λαμπεντούζα του Άντερς Λουστγκάρτεν, με τον Αργύρη Ξάφη και τη Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μετά από μία σεζόν μεγάλης επιτυχίας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στην Αθήνα, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, για 4 μόνο παραστάσεις, στις 18, 19, 20 και 21 Μαΐου 2017.

ΚΘΒΕ: Ματαίωση των παραστάσεων της Τετάρτης 17/5/2017 λόγω της γενικής απεργίας


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι Α.ΔΕ.ΔΥ και Γ.Σ.Ε.Ε. την Τετάρτη 17/5/17στην οποία συμμετέχουν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΒΘΕ Πάσης Φύσεως Προσωπικού, ανακοινώνει ότι δε θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις της συγκεκριμένης ημέρας, δίνοντας ωστόσο τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί.

«Δε σε ξέχασα ποτέ» στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών | Πέμπτη 18/5 έως Κυριακή 21/5/2017


Η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα,  μετά την πετυχημένη παρουσίασή της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο  Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στα Ιωάννινα, έρχεται  για 4 παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Πέμπτη 18/5 έως 21/5/2017).

Ανοιχτή ακρόαση για τις ανάγκες της Εφηβικής Σκηνής του ΚΘΒΕ!

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για τις ανάγκες της ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ του κατά την χειμερινή περίοδο 2017-2018, οργανώνει Ανοιχτή Ακρόαση, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017.

«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» έρχονται στο Bob Theatre Festival

 
 
Σάββατο 27 Μαϊου στις 18:45 | Αίθουσα Ε
 
 
Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις την άνοιξη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και τη sold out μίνι περιοδεία σε Ηράκλειο, Πρέβεζα και Κύπρο, το έργο που συγκίνησε εκατοντάδες θεατές «Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη,

Monday, May 15, 2017

Παράταση παραστάσεων για το «Lenz» από Πέμπτη 18 Μαΐου έως Κυριακή 21 Μαΐου 2017 | BIOS

Στις 20 Ιανουαρίου 1778 ο συγγραφέας Jakob Michael Reinhold Lenz, με ήδη ταραγμένη την ψυχική του υγεία, έφτασε στο σπίτι του πάστορα Oberlin.
«Ήδη. Κλαίει. Ήδη. Ο Lenz. Κλαίει για το θάνατό μου. Για το θάνατό του. Ήδη. Κλαίει. Κλαίω. Για το θάνατό του. Για το θάνατο αυτού που έγραψε για το θάνατο του. Για το θάνατο αυτού που έγραψε για το θάνατο του Lenz κλαίω.