Thursday, May 4, 2017

Παράταση για το πρόγραμμα act4Greece μέχρι 31 Μαΐου

KΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
«ΚΑΝΕ SAVE  –  ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ!»
Μέχρι 31 Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα, όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για τη συντήρηση του Θεάτρου Δάσους και τη λειτουργία επισκέψιμου φροντιστηρίου μέσω του προγράμματος act4Greece που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας.

Έναρξη προπώλησης – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017

Ημερολόγιο Παραγωγών 2017
Αθήνα και λεκανοπέδιο Αττικής:

Προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις:

Wednesday, May 3, 2017

«Matter» | 12 – 14 Μαΐου 2017 | Αντωνιάδου, Σκουρλής, Δογάνης | Beton7

Πρεμιέρα: 12 Μαΐου | για τρεις μόνο παραστάσεις | περιορισμένος αριθμός θέσεων με κράτηση
To MATTER είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών καλλιτεχνών: της χορογράφου Δάφνης Αντωνιάδου, του συνθέτη Κωνσταντίνου Σκουρλή και του εικαστικού Στάθη Δογάνη.

Bob Theatre Festival 2017 | 22-28 Μαΐου

Το Bob Theatre Festival, στη δέκατη διοργάνωσή του, εντάσσεται στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το γιορτάζει με μία μεγάλη, νεανική θεατρική γιορτή.

Συνεργασία του ΚΘΒΕ με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Η συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ενδυναμώνεται και διευρύνεται  φέτος το καλοκαίρι.
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η παράσταση του ΚΘΒΕ που ξεχώρισε και συγκίνησε κερδίζοντας  κοινό και κριτικούς, επανέρχεται στο αργολικό θέατρο ανοίγοντας τα Επιδαύρια 2017, μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε το περσινό καλοκαίρι.

«Η εκδίκηση του Πυριτίου» [Silicium’s revenge] του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη από την ομάδα ελλήνων χορευτών και ακροβατών «κι όμΩς κινείται»

 
25, 26, 27, 28 Μαϊου & 1, 2, 3, 4 Ιουνίου | Ώρα 21.15 | Διάρκεια 80 λεπτά
 
σε ένα μακρινά μελλοντικό δωμάτιο διαστημόπλοιου ανδροειδών…
 
 
Ποια είναι η κληρονομιά των πλασμάτων του ανθρακα; Και από ποια μεγάλη κατάρα είναι στιγματισμένα; Τρεις εκδοχές της ίδιας ιστορίας. Με ίδια αρχικά δεδομένα, με ίδια την αρχική σκηνική εικόνα, ακολουθώντας διαφορετικό σεναριακό δρόμο, οπότε και διαφορετική κινησιολογική εξέλιξη, καταλήγουμε σε τρία εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους  συμβάντα.

Άγγελος Σικελιανός, 90 χρόνια Δελφικών Εορτών | Καλλιτεχνικές και επιστημονικές προσεγγίσεις

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η ANIMART (σχολείο – φόρουμ – φεστιβάλ) που πραγματοποιείται στους Δελφούς από 10 έως 23 Ιουλίου 2017, υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, και του υπουργείου Τουρισμού, και με τη συνεργασία του Δήμου Δελφών, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη διεξαγωγή των πρώτων Δελφικών εορτών (9-11.4.1297), οργανώνει φόρουμ με θέμα: 

Τελευταίες παραστάσεις για το «Καθώς ψυχορραγώ» του Ουίλλιαμ Φώκνερ

Τελευταία Παράταση Παραστάσεων:
Μέχρι την Τρίτη 23 Μαΐου
Το πρόγραμμα των παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής:
Μέχρι τις 9 Μαΐου: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Επόμενες (μετά τις 9/5) παραστάσεις:

«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου ταξιδεύει σε 8 πόλεις στην Ελλάδα

Λάρισα – Τρίκαλα – Δράμα – θάσος – Χρυσούπολη – Αριδαία Φλώρινα – Κοζάνη
2 με 11 Μαΐου 2017
Μετά από 2 χρόνια παραστάσεων στην Αθήνα και παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη ( 8 παραστάσεις στο Κ.Θ.Β.Ε. και στο Θέατρο «Αυλαία» ), στη Πάτρα, στη Καλαμάτα, στη Μυτιλήνη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στη Κω, στη Πτολεμαΐδα, και στη Λήμνο, «Το Κιβώτιο» συνεχίζει τη πορεία του, σε Λάρισα, Τρίκαλα, Δράμα, Θάσο, Χρυσούπολη, Αριδαία, Φλώρινα και Κοζάνη

«Ονέγκιν / μελωδίες για το πεπρωμένο» | 8 – 30 Μαΐου 2017 | Beton7

Βασισμένο στο έμμετρο μυθιστόρημα “Ευγένιος Ονέγκιν” του Αλεξάντρ Πούσκιν από την ομάδα Νοσταλγία
8 – 30 Μαΐου 2017
Φεστιβάλ “Θεατρικές Συνθέσεις V”
Beton 7 / Πύδνας 7, Βοτανικός

Ενθουσίασαν οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι: «…ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!»

Ένα απολαυστικό ταξίδι, μπρος -πίσω στο χρόνο,  χάρισαν οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι στους θεατές,  στην πρεμιέρα της παράστασης που δόθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 29/4, στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Χρήστου Παπαδημητρίου.

Έρχονται το Μάιο στο ΚΘΒΕ!

Συνεχίζονται και το Μάιο, οι δύο νέες παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος«Δηλητήριο» (GIF) σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου και η θεατρική επιθεώρηση της ομάδας των ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένων «…και με τη Νίκη!» σε σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδημητρίου. Ένας  μήνας γεμάτος με παραστάσεις, παράλληλες Δράσεις, Συνεργασίες αλλά και ενδιαφέρουσες Μετακλήσεις που φιλοξενούνται στη Μονή Λαζαριστών και στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Tuesday, May 2, 2017

Η Λαμπεντούζα στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Λαμπεντούζα του Άντερς Λουστγκάρτεν, με τον Αργύρη Ξάφη και τη Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μετά από μία σεζόν μεγάλης επιτυχίας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στην Αθήνα, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, για 4 μόνο παραστάσεις.

«Beloved!» On the Concept of Inner Vision and Sound | Θεάτρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Βίντεο / ηχητική εγκατάσταση και ζωντανή performance από την Manuela Hartel
 
Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν
Φρυνίχου 14, Πλάκα (χάρτης)
τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732
Είσοδος 10 ευρώ & 5 ευρώ μειωμένο | Διάρκεια 50 λεπτά
προπώληση: www.viva.gr

Monday, May 1, 2017

Παράταση παραστάσεων έως την Κυριακή 14 Μαϊου | «Το μονόπετρο του Πύργου»

Παράταση παραστάσεων έως την Κυριακή 14 Μαϊου για τη συμμετοχική performance «Το μονόπετρο του Πύργου», στον 5ο όροφο της Μενάνδρου 47, εκεί όπου κάποτε στεγάζονταν οι μοδίστρες του Εθνικού Θεάτρου.  Μια περφόρμανς εμπνευσμένη από τον Πύργο του Κάφκα, τα ψυχαναλυτικά πεδία και την κοινωνική και έμφυλη πραγματικότητα.

«Lenz» του Georg Büchner | Σκηνοθεσία Χάρης Φραγκούλης | BIOS | Έως 14 Μαΐου

Στις 20 Ιανουαρίου 1778 ο συγγραφέας Jakob Michael Reinhold Lenz, με ήδη ταραγμένη την ψυχική του υγεία, έφτασε στο σπίτι του πάστορα Oberlin.
«Ήδη. Κλαίει. Ήδη. Ο Lenz. Κλαίει για το θάνατό μου. Για το θάνατό του. Ήδη. Κλαίει. Κλαίω. Για το θάνατό του. Για το θάνατο αυτού που έγραψε για το θάνατο του. Για το θάνατο αυτού που έγραψε για το θάνατο του Lenz κλαίω.
Πώς μίλαγαν παλιά; Πώς φίλαγαν παλιά;