Thursday, April 27, 2017

«Οι Επιβάτες» του Flavio Goldman στο Studio Μαυρομιχάλη | Από τις 8 Μαΐου μόνο για 8 παραστάσεις

 «Πώς μπορεί κάποιος να καταλάβει τον άλλον χωρίς να τον κοιτά στα μάτια; Για πες μου!»  
«Οι Επιβάτες» είναι ο τίτλος του, άπαικτου στην Ελλάδα, έργου του Βραζιλιάνου συγγραφέα, Flavio Goldman που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία του Ελληνοβραζιλιάνου Φίλιππου Μέντες Λάζαρη στο Studio Μαυρομιχάλη από τη Δευτέρα 8 μέχρι την Τρίτη 30 Μαΐου για 8 μόνο παραστάσεις.

Wednesday, April 26, 2017

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 29 – 30 Απριλίου Τώρα η πόλη χορεύει…

Όταν χορεύεις, γράφεις στη γη αυτό που θέλει να πει η ψυχή σου.Κωνσταντίνος Καβάφης
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων  και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO με ποικίλες και διαφορετικές εκδηλώσεις  γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου 2017.

«35 ημέρες πριν..» Από τους τελειόφοιτους της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ

Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, 21.00
Η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 21.00, αποσπάσματα από τις ατομικές διπλωματικές εξετάσεις των τελειοφοίτων της «35 ημέρες πριν» από την σκηνική τους παρουσίαση.

Κωνσταντίνος Μπιμπής και Δήμητρα Χατούπη στον «Ίωνα» της Ιόλης Ανδρεάδη

Ευριπίδη
Ίων
~ μια εκδοχή για δύο πρόσωπα ~
 
 
«Ίων, μια εκδοχή για δύο πρόσωπα» ονομάζεται η παράσταση που θα παρουσιάσει η Ιόλη Ανδρεάδη σε νέα μετάφραση τον Αύγουστο στο 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων, με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και την Δήμητρα Χατούπη. Μαζί τους  επί σκηνής η μουσικός Αλίκη Μαρκαντωνάτου παίζοντας Αρχαία Ελληνική Λύρα.

Η Μαρία Καλλιμάνη στο «Οιδίπους Δοκιμές» της Σύλβιας Λιούλιου.

 
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων
 
«Οιδίπους Δοκιμές [κάτω απ’ την προσωπίδα ένα κενό]» ονομάζεται η παράσταση που θα παρουσιάσει η σκηνοθέτις Σύλβια Λιούλιου με τους συνεργάτες της τον Αύγουστο στο 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Κεντρικό πρόσωπο η Μαρία Καλλιμάνη.

«Ιώ» από τη Laura Tesman στο 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων, με ένα δυνατό σύνολο γυναικών ηθοποιών.

«Ιώ» ονομάζεται η παράσταση που θα παρουσιάσει η αμερικανή σκηνοθέτις Laura Tesman με τους συνεργάτες της τον Αύγουστο στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Ολοκληρώνεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης στο “Εργαστήρι Μαιρηβή”!!! Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλιος Πελασγός

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης κλείνει με τη Φρανσουάζ Ντιέπ, μια από τις παλαιότερες αφηγήτριες της Γαλλίας που έχει γυρίσει τον κόσμο όλο με τις ιστορίες της και έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής και του έργου της στην Αφρική.

Monday, April 24, 2017

Η επικοινωνία μιας παράστασης | Masterclass στο Bios | 20.5 & 21.5 | Άρης Ασπρούλης

 
Masterclass Επικοινωνίας στο Bios Tesla με τον Άρη Ασπρούλη
Διευθυντή Επικοινωνίας & Προβολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Κάλεσμα εθελοντών για το 10ο Bob Theatre Festival

Το Bob Theatre Festival γιορτάζει 10 χρόνια ζωής, κατεβαίνει στην Πειραιώς 260, μπαίνει δυναμικά στο Φεστιβάλ Αθηνών και σε προσκαλεί να γίνεις κι εσύ μέρος της μεγαλύτερης γιορτής νεανικού θεάτρου.