Thursday, March 30, 2017

«Το φως του γκαζιού» του Πάτρικ Χάμιλτον στο Θέατρο Βεάκη

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Λεμπέση παρουσιάζουν στο Θέατρο Βεάκη το κλασικό αστυνομικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον «Το φως του γκαζιού» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.
Στο σκοτεινό Λονδίνο του 1890 κάθε βράδυ, όταν ο Τζακ πηγαίνει στην πόλη, η γυναίκα του η Μπέλλα μένει μόνη στο σπίτι και προσπαθεί να εξηγήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση αντικειμένων, τα βήματα που ακούγονται στον πάνω όροφο που είναι άδειος, και τις αυξομειώσεις που έχει το φως του γκαζιού. Μήπως τελικά έχει αρχίσει να τρελαίνεται;

4.48 Ψύχωση, από το Θέατρο Δωματίου και την Άντζελα Μπρούσκου

Από τις 27 Απριλίου και για μόλις οκτώ παραστάσεις, το Θέατρο Δωματίου και η Άντζελα Μπρούσκου θα μας ξαναθυμίσουν το 4.48 Ψύχωση, το συγκλονιστικό, τελευταίο έργο της Σάρα Κέιν, γνήσιας εκπροσώπου του «In  – yer – face theatre».

Μουσική παράσταση με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη στο Ίδρυμα Κατακουζηνού

Τo Ίδρυμα Κατακουζηνού και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν σε δύο παραστάσεις των Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου – CD με τίτλο «Προσωπικό».
Μία παράσταση που βασίζεται στα μελοποιημένα ποιήματα του cd αλλά και σε άλλες γνώριμες μελωδίες. Ένα «προσωπικό» ταξίδι των νέων δημιουργών στα μονοπάτια της ποίησης και της μουσικής.

«Η Γυάλα» της Τζένης Δάγλα στο Θέατρο Φούρνος με τη Μάνια Παπαδημητρίου

Η Άσπα Τομπούλη και η Μάνια Παπαδημητρίου συνεργάζονται για πρώτη φορά και ανεβάζουν στο θέατρο Φούρνος τη «Γυάλα», της Τζένης Δάγλα.
Η Λούση, μια Αθηναία στο σπίτι της
Και η Λούση, το χρυσόψαρο στη γυάλα

«Caveman» με τον Θανάση Βισκαδουράκη στο Θέατρο Coronet!

Μιλάμε για τον Θανάση Βισκαδουράκη…….στην παράσταση CAVEMAN όπου κάθε Σάββατο και Κυριακή βρίσκεται έξω από το σπίτι του να παραλογίζεται παρέα με το κοινό (γείτονες).
Όλοι μέσα μας κρύβουμε έναν Caveman και μέσα από την δική του ματιά θα καταλάβουμε το μυστικό της συμβίωσης. Τα υπόλοιπα στην σκηνή του Coronet μέχρι την Κυριακή 9 Απριλίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Ημερομηνία: Σάββατο 21.00 & Κυριακή 20.00
  • Γενική είσοδος 10 Ευρώ
  • Κρατήσείς/προπώληση Coronet 210 7012123, viva.gr, Public

πηγή: timesnews.gr

Tuesday, March 28, 2017

Η παράσταση «Γκιακ» στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης!

 Πέμπτη 6 & Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 21.00
Με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
Μετά από ένα κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, η παραγωγή του ΚΘΒΕ «ΓΚΙΑΚ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη ταξιδεύει στο Θεατροδρόμιο της Κοζάνης, με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, για δύο μόνο παραστάσεις, στις 6 και στις 7 Απριλίου 2017, στις 21.00.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος στο κατάμεστο θέατρο της ΕΜΣ

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου η ανοιχτή συζήτηση του Γιώργου Μιχαλακόπουλου με το κοινό, που διοργανώθηκε από το ΚΘΒΕ στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Monday, March 27, 2017

Ό,τι μπορείς, με ό,τι έχεις, όπου είσαι | Παρουσιάσεις εργαστηρίων Β’ περιόδου


Τετάρτη 5 Απριλίου 2017
Ώρες έναρξης: 14:00 & 17:00
Είσοδος ελεύθερη 
Την Τετάρτη 5 Απριλίου σας προσκαλούμε στην τελική παρουσίαση των εργαστηρίων για το σύγχρονο θέατρο στην πράξη για τη Β’ περίοδο (Ιανουάριος – Απρίλιος 2017) στο BIOS.

Έκτακτη παράσταση το Σάββατο 1 Απριλίου στις 18.00 | «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ

Λόγω μεγάλης ζήτησης του κοινού θα δοθεί μια έκτακτη παράσταση για την παραγωγή «Δε σε ξέχασα ποτέ» το Σάββατο 1η Απριλίου ( 18.00), καθώς τα εισιτήρια εξαντλούνται για τα τρεις προγραμματισμένες παραστάσεις από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 2 Απριλίου.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Πλουμπίδης, γιος του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, στο Studio Μαυρομιχάλη

Σειρά συζητήσεων για «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου
2η σαιζόν –Συζήτηση 25η
Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο  Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό συνεχίζεται, με καλεσμένο για την Παρασκευή 31 Μαρτίου, τον ψυχίατρο Δημήτρη Πλουμπίδη, γιο του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ.

Τέσσερις παραγωγές του ΚΘΒΕ ολοκληρώνουν τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεών τους τον Απρίλιο.

Τελευταίες παραστάσεις Απριλίου
  • Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, έως την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
  • «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, έως την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών.
  • «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του Ζωρζ Φεντώ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, έως την  Κυριακή 9 Απριλίου 2017, στο Βασιλικό Θέατρο.
  • Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, έως την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Ο Αύγουστος του Σεφέρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Παρασκευή 31 Μαρτίου & Σάββατο 1 Απριλίου στις 21:00  | Κεντρική Σκηνή
 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΝΗΣ
Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27/12/67
Παράσταση με τέσσερις ηθοποιούς κι έναν χορευτή επί σκηνής.
Η θέση μιας άρνησης.
Η παράσταση ξεκινά με ένα όχι. Μια άρνηση. Ένα όχι και τόσο γνωστό γράμμα του
Σεφέρη, απάντηση στον Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών κι Επιστημών του
Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Φράνκλιν Α. Φορντ, όπου αρνείται να αποδεχτεί έναν
ετήσιο διορισμό ως καθηγητής της ποιήσεως της έδρας Charles Eliot Norton για το
ακαδημαϊκό έτος 1969-1970 με μισθό 28.000 δολάρια.

Τελευταίες παραστάσεις για το έργο «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη | Θέατρο 104

Τελευταίες 4 Παραστάσεις:
  • Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Μαρτίου
  • Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Απριλίου, ώρα: 21.15
«ΖΩΗ: Δε μου αρέσει η παρέλαση. Ο κόσμος σε σπρώχνει, σε τσαλαπατάνε.
ΑΡΗΣ: Εμένα μου αρέσει. Είναι νομίζω το μόνο πράγμα που μου αρέσει» 

Λήξη παραστάσεων του έργου «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ένα άδειο κουτί πίτσας» στις 3 Απριλίου!


Η θεατρική σαιζόν φτάνει στο τέλος της και η παράσταση «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας» μετράει μόλις 2 ακόμα Δευτέρες για την ολοκλήρωσή της. Πρόκειται για το θεατρικό έργο της Έρσης Νιαώτη, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Στέλλας Κρούσκα. Μία παράσταση που προσέγγισε με τόλμη το φλέγον ζήτημα των διατροφικών διαταραχών, πλαισιώνοντάς το με μία σειρά συζητήσεων γύρω από αυτό, που το κοινό υποδέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή.