Thursday, March 9, 2017

«Θρόνος – Αντίκα», το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος στο Vault Theatre Plus

Η νουβέλα της Λιλής Ζωγράφου «Θρόνος – Αντίκα» μεταφέρεται ως θεατρικός μονόλογος για 8 παραστάσεις στη σκηνή του Vault Theatre Plus (πρεμιέρα Τετάρτη 15 Μαρτίου).
Ακολουθεί δελτίο τύπου από την αστυνομία
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2017

«Όλα του γάμου δύσκολα…», παράσταση αφήγησης παραμυθιών | Σάββατο 18 Μαρτίου

Παραμύθια και τραγούδια για το μεγαλύτερο μυστήριο όλων, τον γάμο, για να θυμούνται οι παλιοί (και να χτυπούν το κεφάλι τους…) και για να βάλουν μυαλό οι νεώτεροι!

Γιώργος Γιαννακόπουλος: «Νιώθω και αγαπώ το θέατρο, τους χαρακτήρες και τα συστατικά του που θέλω να σκηνοθετώ»

The following two tabs change content below.
Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ένας καλλιτέχνης που επαγρυπνά και κινείται σιωπηλά στον χώρο του θεάτρου. Η πορεία του όμως είναι κάθε άλλο παρά σιωπηλή. Φοίτησε στη δραματική σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδης, καθώς και στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή.

«Ο μισοκοκοράκος» μόνο για μια παράσταση στο Εργαστήρι Μαιρηβή | Κυριακή 12 Μαρτίου

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στις 12 το μεσημέρι μόνο για μια παράσταση!!!
«Ο μισοκοκοράκος», ένα λαϊκό παραμύθι παράσταση θεάτρου κούκλας!
Έκπληξη!!!

Wednesday, March 8, 2017

Οι εκπαιδευτές του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών στο Studio Μαυρομιχάλη για το έργο «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας» | 13 Μαρτίου

Σειρά συζητήσεων για τις διατροφικές διαταραχές
Συζήτηση 22η: Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017
Καλεσμένοι οι εκπαιδευτές του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

Tuesday, March 7, 2017

Συμμετοχές για το 2ο Θερινό εργαστήριο Αρχαίου Δράματος

To Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνουν το 2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στο μοναδικής ομορφιάς και ενέργειας τόπο των Δελφών, τον ομφαλό της γης, από τις 16 έως τις 30 Ιουλίου 2017.

8ο In Progress Feedback Festival στον Κινητήρα!

Το In Progress Feedback Festival (IPFF), το φεστιβάλ-θεσμός του Κινητήρα, επιστρέφει για όγδοη χρονιά στις 18 και 19 Μαρτίου. Η θεματική ομπρέλα του IPFF για τη φετινή χρονιά είναι ο Έρωτας: η αναγκαιότητά του ως επανάσταση και κινητήριος δύναμη για αντίσταση. Καλλιτέχνες και ομάδες χορού και θεάτρου παρουσιάζουν στο κοινό έργα τους που βρίσκονται σε δημιουργική διαδικασία, δοκιμάζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους.

Φεστιβάλ Σχολείων «Μονόλογοι από το Αιγαίο», Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων | 19 Μαρτίου


Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017στις 2μ.μ.  στη Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, 110 μαθητές από έξι σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βόρειας Ελλάδας ζωντανεύουν σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα και όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που πέρασαν το Αιγαίο με την ελπίδα να ζήσουν σε έναν κόσμο που μας αγκαλιάζει όλους.

Η παράσταση «Βρες τον» της Αμάντας Μιχαλοπούλου κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαρτίου στο BIOS

Με φόντο την ιστορική μπλε πολυκατοικία των Εξαρχείων, η Αμάντα Μιχαλοπούλου στο Βρες τον, ψυχογραφεί με μοναδικό τρόπο τη γυναίκεια φύση σε όλες της ηλικίες. Ένα κείμενο βαθύτατα ελληνικό, σύγχρονο και άμεσο.

«Το Θωρηκτό» κάνει πρεμιέρα στις 9 Μαρτίου στο BIOS

«Το Θωρηκτό», βασισμένο σε ένα απόσπασμα από τη Μεθυσμένη πολιτεία του Σωτήρη Πατατζή
Δεν έβρισκαν να πούνε τίποτα
Η ιστορία του Θωρηκτού βασίζεται σε ένα μικρό επεισόδιο από το μυθιστόρημα Μεθυσμένη Πολιτεία του Σωτήρη Πατατζή. Ένας Γυμνασιάρχης και μια καθηγήτρια Γαλλικών που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά, τρώνε μαζί βραδινό.

Circo Aereo-Thomas Monckton «Ο Πιανίστας» Ένας σολίστ (και ένα ακροατήριο) στα πρόθυρα… της νευρικής κρίσης!

«Ένα masterclass στην τέχνη του κλόουν.»
The Scotsman
Tι γίνεται άραγε όταν ένας τελειομανής, αγέρωχος και γεμάτος αυτοπεποίθηση σολίστ έρχεται αντιμέτωπος με ένα σωρό απρόοπτα κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ του, στην προσπάθειά του να μαγέψει το σοβαρό κοινό του και να δαμάσει το ατίθασο πιάνο του;

Monday, March 6, 2017

«Tattooland» του Μηνά Βιντιάδη στο Αγγέλων Βήμα | Από 13 Μαρτίου

H καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου Αιώνα, Λεία Βιτάλη και το Αγγέλων Βήμα, με χαρά ανακοινώνουν το τέταρτο έργο του 3ου φεστιβάλ Ελληνικού θεατρικού έργου του 21ου αιώνα.

«Μια δράκα δράκοι» στο Ιδιόμελο | Κυριακή 12 Μαρτίου

Η αφηγήτρια Νάγια Οικονομοπούλου και ο μουσικός Τάσος Αποστόλου, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο».
Με μουσικές και παραμύθια μαγικά και ευτράπελα από την ελληνική λαϊκή παράδοση, θα καλωσορίσουν ατρόμητους μεγάλους και μικρούς, για να αναμετρηθούν όλοι μαζί με δράκους φοβερούς!

«Φεντερίκο Γκαρθία λόρκα με τη γλώσσα γεμάτη έρωτα και αγωνία», ανοιξιάτικο εργαστήρι υποκριτικής | Bijoux De Kant Hood

Η bijoux de kant θα πραγματοποιήσει ανοιξιάτικο εργαστήριο υποκριτικής με την Ηλέκτρα Ελληνικιώτη.
«Με τη γλώσσα γεμάτη έρωτα και αγωνία» ενάντια στο συντηρητισμό και την καταπίεση των αισθήσεων, οι ήρωες του μεγάλου Ισπανού θεατρικού συγγραφέα και ποιητή, κάνουν λέξεις τα πάθη του σώματος. Ήρωες φτιαγμένοι από αγάπη και θάνατο, δε διστάζουν για το πρώτο να συναντήσουν το δεύτερο.

Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας: Διαδραστικό βιωματικό εργαστήριο για τη σχέση του ατόμου με τις διατροφικές συνήθειες

Σειρά συζητήσεων για τις διατροφικές διαταραχές
Συζήτηση 21η: Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017
Γιώργος Κράλλης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπευτής NDI
Θέμα:  Διαδραστικό βιωματικό εργαστήριο για τη σχέση του ατόμου με τις διατροφικές συνήθειες

Η Καθηγήτρια Λίζυ Τσιριμώκου στο Studio Μαυρομιχάλη για το έργο «Κιβώτιο» | Παρασκευή 10 Μαρτίου

Σειρά συζητήσεων για το «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου
2η σαιζόν –Συζήτηση 22η
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο  Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.