Monday, November 6, 2017

Πρόγραμμα Νοέμβρη @Zp87

Πρόγραμμα Νοέμβρη @Zp87

  • Παρασκευή 10/11 στις 9.00μ.μ.
Kostas Sidirokastritis Trio
To σχήμα αποτελείται από τον Αντώνη Τσιάπαλη (μπάσο), Κώστα Ζέρβα (ντραμς) και Κώστα Σιδηροκαστρίτη (κιθάρα, φωνή) και θα παρουσιάσει original υλικό με pop/folk/soul επιρροές.
Αντώνης Τσιάπαλης: μπάσο/Κωνσταντίνος Ζέρβας: ντραμς
Κώστας Σιδηροκαστρίτης: κιθάρα, φωνή


  • Πέμπτη 16/11 στις 9.00μμ
Solo ούτι Ηλίας Μαρκαντώνης
Ο Ηλίας Μαρκαντώνης με το ούτι του, κουβαλώντας επιρροές από ουτίστες του χθες αλλά και του σήμερα, πλάθει ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες όπου αντηχεί το ούτι.   Μάρκος Μελκόν, Γιώργος Μπατζανός, Munr Bashir, Ara Dingjian, Haig Yazdjian, Yurdal Tokcan, Νίκος Σαραγούδας είναι μερικοί από τους δεξιοτέχνες των οποίων συνθέσεις παρουσιάζονται διασκευασμένες για ένα σόλο πρόγραμμα, σε μία απόπειρα να γεμίσει ένα ούτι με τον ήχο του το χώρο και τις καρδιές…                                                                            Μουσική επιμέλεια-Ερμηνεία: Ηλίας Μαρκαντώνης

  • Σάββατο 18/11 στις 9.00μμ
Εθεάθην μισός- μουσικοποιητικό δρώμενο
 Ο άνθρωπος και η συνείδηση του εαυτού, η πρώτη εκκίνηση, έπειτα ο κόσμος γύρω μας κι η θέση μας μέσα σε αυτό τον κόσμο. H σχέση με τους άλλους και η σχέση με το άλλο, με το Θεό. Tα όρια της γνώσης και τα όρια της ελευθερίας μας. H συνομιλία μας με το συγκεκριμένο και το αόριστο, με το ελάχιστο και το άπειρο, η κραυγή μας και το καταλάγιασμα μας εντέλει μέσα στην απέραντη αιωνιότητα…
Προπάντων η ανάγκη μας να  ’μαστε κοντά σ’ αυτό που ξέρουμε,  σ’ αυτό που μπορούμε, σ’ αυτό που συνηθίσαμε κι ας μην είναι τίποτα το μεγαλειώδες.
Ή μήπως είναι;
«…άδειο πλαστικό, μα θα ακουμπάω χώμα», λέει ο άνθρωπος στο ομότιτλο ποίημα της συλλογής.
Με άξονα ποιήματα της συλλογής που μπλέκονται οργανικά, με ηχοτοπία και τραγούδια, επιχειρείται ένα μουσικοποιητικό δρώμενο,  όπου τα ποιήματα εγκαταλείπουν προς στιγμήν το χαρτί και μετατρέπονται σε μια ζωντανή παραστατική περιπέτεια…
Ποίηση:Γιάννης Κωσταρής
Δραματουργική σύλληψη: Αγγελική Κωσταρή
Μελοποίηση ποιημάτων: Μιχάλης Καλογεράκης
Σκηνοθεσία : Βαλεντίνη Σιόβα
Ερμηνεία : Γιάννης Κωσταρής
Μπάσο: Χρυσόστομος Μπουκάλης

  • Πέμπτη 23/11 στις 9.00μ.μ.
 Μουσικές από τη Σικελία και το Αιγαίο
Ο Davide Livornese και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δύο μουσικοί που προέρχονται από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, συνδυάζουν τις ιδέες και τη φαντασία τους για να διασκευάσουν και να παρουσιάσουν τραγούδια σικελιάνικα και αιγαιοπελαγίτικα, αλλά και δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.

  • Παρασκευή 24/11 στις 9.00μ.μ.
Σπιτικά Γλυκά – Δέσπω Βαρουδάκη
Η Δέσπω Βαρουδάκη παίζει με την κιθάρα της, σκέτα, τα Σπιτικά Γλυκά (πρόσφατη κυκλοφορία από τις εκδόσεις Μελάνι) και άλλα ανέκδοτα τραγούδια της και προσκαλεί τον αυτοσχεδιαστή Γιώργο Κατσάνο με το vibrandoneon του, τα synth και το πιάνο του.

  • Σάββατο 25/11 στις 9.00μμ
Εθεάθην μισός- μουσικοποιητικό δρώμενο
Ποίηση: Γιάννης Κωσταρής 
Δραματουργική σύλληψη: Αγγελική Κωσταρή
Μελοποίηση ποιημάτων: Μιχάλης Καλογεράκης 
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα
Ερμηνεία: Γιάννης Κωσταρής 
Μπάσο: Χρυσόστομος Μπουκάλης

  • Κυριακή 26/11 στις 8.00μ.μ.
Σταχτοκοίλω-παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική
Η αφηγηματική παράσταση είναι βασισμένη στο λαϊκό παραμύθι, «Σταχτοκοίλω», που αποτελεί μια κανιβαλική παραλλαγή του παραμυθιού της «Σταχτοπούτας», από τον Πόντο.
Η Σταχτοκοίλω είναι ένα από τα δεκάδες ονόματα που δόθηκαν στη μυστηριώδη ηρωίδα του γνωστού μας λαϊκού παραμυθιού, που κρύβει το πρόσωπό της μέσα στις στάχτες, πενθώντας.
Η ιστορία ξετυλίγεται, μέσα από το διάλογο μουσικής και αφήγησης, μέσα από πρωτότυπες συνθέσεις και ηχητικά εφέ, με τη διάδραση ηλεκτρονικού και φυσικού ήχου.
Μαρία Κωνσταντή: ούτι, τραγούδι, αφήγηση
Δημήτρης Σανδαλής: κοντραμπάσο, electronics.

  • Πέμπτη 30/11 στις 9.00μ.μ. 
Κουαρτέτο Γιασεμί
Το Γιασεμί είναι ένα φωνητικό κουαρτέτο που αποτελείται από μουσικούς που προέρχονται από τον χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Τραγουδιστές και οργανοπαίκτες ταυτόχρονα, μεταφέρουν την εμπειρία τους από τις τεχνικές των παραδοσιακών οργάνων που παίζουν, στη φωνή.
Το Γιασεμί εστιάζει στις φωνητικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου, εξερευνώντας τον πολλαπλό ρόλο της φωνής σε μία πλούσια μουσική παράδοση.
Το Γιασεμί είναι: Ειρήνη Δερέμπεη, Μαρία Μελαχροινού, Μάρθα Μαυροειδή, Τάσος Πούλιο
Για περισσότερες πληροφορίες: http://zita-p87.blogspot.gr/p/blog-page_24.html


πηγή: Times News

No comments: