Sunday, November 5, 2017

Με τρεις πρεμιέρες ο Νοέμβριος στο ΚΘΒΕ: Θέατρο για βρέφη, παιδιά και εφήβους

Με τρεις πρεμιέρες ο Νοέμβριος στο ΚΘΒΕ: Θέατρο για βρέφη, παιδιά και εφήβους


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ανοίγει για άλλη μια χρονιά  τις πόρτες της Παιδικής και Νεανικής Σκηνήςκαι υποδέχεται παιδιά και εφήβους σε ένα κόσμο φαντασίας, ιδεών και δημιουργίας, στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Xιλιάδες μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και φέτος παραστάσεις που η καθεμία έχει ένα ξεχωριστό μήνυμα να δώσει στους μικρούς θεατές της.

Παράλληλα, το ΚΘΒΕ παρουσιάζει για πρώτη χρονιά  Βρεφικό Θέατρο που απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων.

  1. Η Νεανική Σκηνή, απευθυνόμενη σε εφήβους θίγει το δύσκολο θέμα της βίας στο σχολείο με το βραβευμένο έργο «Σε μένα μιλάς;», του Ράινερ Χάχφελντ, σε μετάφραση Γιάννας Τσόκου και σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου. Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός). Έναρξη: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017
 

  1. Η Παιδική Σκηνή παρουσιάζει το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Ελίζα», την πιο συναρπαστική και γοητευτική ιστορία αγάπης για ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Βασιλικό Θέατρο.  Έναρξη: Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.

  1. Το Βρεφικό Θέατρο εγκαινιάζεται με μία παράσταση – έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους, την βρεφική παράσταση «Κοίτα!», σε σύλληψη ιδέας & σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα, για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων. Βασιλικό Θέατρο, κάθε Σάββατο στις 12.00. Έναρξη: Σάββατο 18 Νοεμβρίου.

Δείτε πιο αναλυτικά τις παραστάσεις που έρχονται τον Νοέμβριο:

  • Νεανική Σκηνή
«Σε  μένα μιλάς;» του Ράινερ Χάχφελντ (EINS AUF DIE FRESSE)
Μετάφραση: Γιάννα Τσόκου
Σκηνοθεσία: Στέλλα Μιχαηλίδου
Μονή Λαζαριστών -Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
Έναρξη: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Τι οδήγησε τον Μάτσε να δώσει τέλος στη ζωή του;
Στο τολμηρό έργο Σε μένα μιλάς; (1996), ο Ράινερ Χάχφελντ, παρακολουθεί την καθημερινότητα τεσσάρων εφήβων μετά την αυτοκτονία του συμμαθητή τους. Πόσο τους αφορά η απώλεια του μοναχικού Μάτσε;
Σε σύντομες και γεμάτες δράση σκηνές, ο Χάχφελντ, θίγει με σύγχρονο τρόπο, το ζήτημα του εκφοβισμού στο σχολείο και καλεί νέους και ενήλικες θεατές να αναστοχαστούν πάνω σε θέματα όπως: βία, φιλία, προσωπική ευθύνη, φόβος, μοναξιά, σεξουαλικότητα, σχέσεις στο σχολείο και στην οικογένεια.

Το έργο, που παραμένει για δύο δεκαετίες στο ρεπερτόριο του θρυλικού Γκριπς Τεάτερ, ενός από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά θέατρα για παιδιά και νέους, παρουσιάζεται στο ΚΘΒΕ σε πανελλήνια πρώτη.

Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή, στις 10:30
Παραστάσεις για κοινό: Κάθε Κυριακή, στις 11.00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Γιάννα Τσόκου, Σκηνοθεσία: Στέλλα Μιχαηλίδου, Σκηνικά: Λίλα Καρακώστα, Κοστούμια: Ελίνα Ευταξία, Μουσική: Κώστας Βόμβολος, Κίνηση: Στέλλα Μιχαηλίδου, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Video Art: Μπάμπης Βενετόπουλος, Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννη Τσολακίδου, Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη – Βοηθός κινησιολόγου: Αρετή Μίχου, Βοηθός Σκηνογράφου: Κέλλυ Εφραιμίδου, Βοηθός ενδυματολόγου: Μαλαματή Ευθυμιάδου, Φωτογράφηση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση Παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος, Οδηγός Σκηνής: Βαλεντίνη Καλπίνη

Παίζουν: Στέφανος Πίττας, Φανή Αποστολίδου, Κατερίνα Αλέξη, Νίκος Μήλιας, Βασίλης Σεϊμένης, Γιάννης Χαρίσης, Νίκος Ορτετζάτος, Μάρα Τσικάρα, Θοδωρής Πολυζώνης, Στέργιος Τζαφέρης, Άννα Κυριακίδου, Φωτεινή – Δήμητρα Τιμοθέου

Μουσικός επί σκηνής – DJ: Δημήτρης Καπετάνιος / Παναγιώτης Μητσόπουλος.
Breakdance Show από τους: Κλέμεντ Τζέλο και Ρεβάζι Κουλουχασβίλι του BLACKOUT CREW.

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10€
Σχολικό: 6 € (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση)

  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«ΕΛΙΖΑ» της Ξένιας Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Βασιλικό Θέατρο
Έναρξη: Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

«Ελίζα» ή «Γιατί Αξίζει να πεθάνει κανείς για έναν Παπαγάλο!»

Η πιο συναρπαστική και γοητευτική ιστορία αγάπης για ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα κορίτσι έξυπνο, γενναίο, πεισματάρικο, δυναμικό, ένα κορίτσι που δεν φοβάται να περιμένει και να αγαπάει. Ένα κορίτσι που αγωνίζεται για τα πιστεύω της και τον έρωτά της. Ένας καπετάνιος γένους θηλυκού. Κύρια χαρακτηριστικά της πρωταγωνίστριας, αυτά που μαθαίνουμε από μικρά παιδιά…  την πίστη στη φιλία, στη ζωή και στην αλήθεια!

Με φόντο την ελισαβετιανή εποχή, ένα μπουλούκι ηθοποιών που ξεκόλλησαν θαρρείς από σελίδες κάποιου κόμικ αποφασίζει να ανεβάσει, σε πείσμα όλων των τεχνικών δυσκολιών που θα συναντήσει και με την αμέριστη βοήθεια του υποβολέα που εκτελεί και χρέη σκηνοθέτη, μία παράσταση για το τι σημαίνει να κουβαλά κανείς μέσα του την πίστη: την πίστη στη φιλία, στη ζωή, στην αλήθεια του, την πίστη σε έναν ατόφιο έρωτα ακόμα και όταν το μόνο που έχεις για να εξακολουθείς να ελπίζεις είναι ένας κίτρινος σκούφος, ένα δαχτυλίδι από αυτά που βρίσκει κανείς στα πανηγύρια, ένα μενταγιόν, μια κερασιά και ένας πράσινος παπαγάλος.
Φώτα! Μουσική! Σπαθογραφίες!
Σαλπάρουμε για την Ελίζα!

Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη – Παρασκευή:  10.30
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα – Ράνια Υφαντίδου, Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου, Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή, Ενορχήστρωση: Παναγιώτης Μπάρλας, Κίνηση: Ειρήνη Καλογηρά, Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Video Art: Ευάγγελος Μολυβιάτης, Ηχητικό περιβάλλον: Γιάννης Οικονόμου, Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης, Σπαθογραφίες: Σόνια Ψωμιάδου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Λαζαρίδου, Βοηθός σκηνογράφων: Isabela TudoracheΒοηθός ενδυματολόγων: Μαρία – Δήμητρα Βέττα, Φωτογράφηση παράστασης: Τάσος Θώμογλου,  Οργάνωση Παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Παίζουν: Μαριάννα Πουρέγκα, Θάνος Φερετζέλης, Γιώργος ΣφυρίδηςΧρήστος Μαστρογιαννίδης, Δημήτρης Καρτόκης, Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Γιώργος Τσαγκαράκης, Αλέξανδρος Κωχ

Μουσικοί επί σκηνής: Γιάννης Αμπεριάδης, Γιάννης Οικονόμου

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10€
Σχολικό: 6€ (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση)
Ομαδικό: 7€ (για κρατήσεις +20 ατόμων)

Οικογενειακό εισιτήριο: Προσφέρεται ένα εισιτήριο ατελώς για τον έναν από τους δύο ενήλικες συνοδούς.

  • ΒΡΕΦΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων)
«ΚΟΙΤΑ!»
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα
Βασιλικό Θέατρο, κάθε Σάββατο στις 12.00
Έναρξη: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 12:00
Διάρκεια: 30’

«Ξυπνάει, παίζει, κρύβεται, φυσάει, ρίχνει, ανάβει, σβήνει, φοράει, χορεύει, βρέχει, πίνει, νυστάζει, μαμά, κοίτα!»

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ’ ένα “Κοίτα!”.

Μία παράσταση – έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα, Σκηνικά – κοστούμια: Λίλη Κυριλή, Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Αντώνης Μίκροβας, Φωτογράφηση παράστασης: Τάσος Θώμογλου

Παίζει: Μαριάννα Αβραμάκη

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7€
Οικογενειακό εισιτήριο: Προσφέρεται ένα εισιτήριο ατελώς για τον έναν από τους δύο ενήλικες συνοδούς.

Ώρες λειτουργίας Ταμείων:  
Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου):
Νέο ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα: 8:30-15:30
Τρίτη έως Κυριακή: 8:30 – 21:30

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών:
Τετάρτη έως Κυριακή 16:30 – 21:30

Μονή Λαζαριστών:
Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 – 21:30

Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους:
Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00 – 15:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2015 200 200


πηγή: Times News

No comments: