Wednesday, June 7, 2017

Παραμυθένια βραδιά για την λήξη του φετινού εργαστηρίου προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης! Άκου να σου πω…

Το Εργαστήρι Μαιρηβή και ο Στέλιος Πελασγός σας προσκαλούν σε μια ανοιχτή γιορτή προφορικού λόγου τηνΚυριακή 18 Ιουνίου,
στις 8 μ.μ. με αφορμή την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου «Πώς να ιστορώ;» που γέννησε παραμυθάδες της ζωής και της φαντασίας.

Ελάτε να ακούσετε και να διηγηθείτε αληθινές ή φανταστικές ιστορίες μαζί με τους φετινούς αλλά και τους παλαιότερους καλφάδες της προφορικής αφήγησης Στέλιου Πελασγού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους!!!
Το Εργαστήρι προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης λειτουργεί ανελλιπώς από το 2000 και έχει δώσει φτερά σε εκατοντάδες αφηγήτριες και αφηγητές που με τον προφορικό και τον γραπτό λόγο ομορφαίνουν τα παιδικά όνειρα και τα ενήλικα οράματα.
Θα ακουστούν ιστορίες ζωής, μύθοι, παραμύθια, ανέκδοτα, σοφίες και αμπελοφιλοσοφίες, ιστορίες για αλαφροΐσκιωτους και για επαναστάτες, από την προϊστορία και από το διαδίκτυο, από τις μικρές ελληνικές πατρίδες και τους δρόμους της οικουμένης.
Προσοχή!!!
Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»
Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο!
Και μη ξεχνάτε…
Εργαστήρι Αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό Ιστορητή, Δρ. παιδαγωγικής, συγγραφέα
Η τελευταία συνάντηση!!!
Σάββατο 17 Ιουνίου 2017
Ώρα: 10 π.μ. – 3 μ.μ. 
Τα παραμύθια και ο αποχαιρετισμός. Πώς αφηγούμαι και πώς αποχαιρετώ.
αυτοτελές εργαστήρι
Οι μύθοι και τα παραμύθια είναι ένας τρυφερός και δυναμικός τρόπος να μάθουμε να αποχαιρετάμε και να αποχωριζόμαστε, να μάθουμε να είμαστε ευχαριστιακοί και σε εγρήγορση για το νέο που έρχεται στην ζωή μας.
Στην τελευταία και αποχαιρετιστήρια συνάντηση των αυτοτελών βιωματικών εργαστηρίων για τις τεχνικές της προφορικής αφήγησης και την μυθική σκέψη με τον Στέλιο Πελασγό οι παλαιότεροι αλλά και οι νέοι συμμετέχοντες θα σκαλίσουν τα παραμύθια και τους μύθους που λένε «Αντίο – A Dio» στην ευχή του Θεού δηλαδή και καλό δρόμο.
Τα παραμύθια μας βοηθούν να αποχωριστούμε την παιδική ηλικία και να αναλάβουμε την ενήλικη ζωή, να βρούμε τις πραγματικές προσωπικές ή ομαδικές επιθυμίες , να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες μας και τις ανάγκες των άλλων, να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση του δράκου και την περιπλάνηση στο δάσος, να προστατευτούμε από τον καθρέφτη της μάγισσας που μας βλέπει πάντα μικρούς, χαριτωμένους και όμορφους.


No comments: