Monday, June 5, 2017

Εγκαίνια του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 | 1η Ιουνίου 2017


Mε μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260.
Ο κόσμος συνέρρεε από νωρίς για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που διαχέονταν σε έξι διαφορετικά σημεία του βιομηχανικού συγκροτήματος της Πειραιώς.

Στο χώρο Β – τη σκηνή που εγκαινιάστηκε φέτος – η θρυλική βρετανική ομάδα Forced Entertainment ξεκίνησε ένα Σαιξπηρικό μαραθώνιο που θα διαρκέσει 9 ημέρες με 4 έργα κάθε μέρα διάρκειας μίας ώρας. Η έναρξη έγινε με τον «Έμπορο της Βενετίας» που προκάλεσε τον ενθουσιασμό του κοινού και συνεχίστηκε με τρία ακόμη έργα ως τις 11 το βράδυ. Μέχρι τις 9 Ιουνίου, θα παιχτούν τα άπαντα του ελισαβετιανού δραματουργού, για μία μοναδική φορά το καθένα.
Σε μια διπλανή – λίγο κρυμμένη – πόρτα βρίσκεται η Λενιώ Κακλέα με τη δικιά της άκρως φεστιβαλική περφόρμανς που έχει ιδιωτικό χαρακτήρα καθώς μπαίνει ένας ή δύο θεατές κάθε φορά: στις 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, 21.30, 22.00, 22.30. Η παράσταση θα διαρκέσει μέχρι την 1 Ιουλίου.
Οι παραδοσιακοί χώροι του Φεστιβάλ, ο Η και ο Δ, ήταν κι αυτοί ενεργοί εχθές. Στον Η, η ανερχόμενη Πολωνή σκηνοθέτιδα Μάρτα Γκουρνίτσκα παρουσίασε μια μοναδική θεατρική μουσική παράσταση, μ’ ένα σύνολο 35 ατόμων επί σκηνής που κατάφεραν να συγκινήσουν και να προβληματίσουν το ενθουσιώδες κοινό για το μέλλον της Ευρώπης. Η παράσταση επαναλαμβάνεται μία ακόμη ημέρα – σήμερα 2 Ιουνίου, στις 21:00.
Στον χώρο Δ, για 4 ημέρες (1-4 Ιουνίου) επαναλαμβάνεται η περσινή επιτυχία του φεστιβάλ Η σφαγή των Παρισίων, από την ομάδα Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη.

περισσότερα: Εγκαίνια του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 | 1η Ιουνίου 2017 Ιούνιος 5, 2017 Mε μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260. Ο κόσμος συνέρρεε από νωρίς για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που διαχέονταν σε έξι διαφορετικά σημεία του βιομηχανικού συγκροτήματος της Πειραιώς. Στο χώρο Β – τη σκηνή που εγκαινιάστηκε φέτος – η θρυλική βρετανική ομάδα Forced Entertainment ξεκίνησε ένα Σαιξπηρικό μαραθώνιο που θα διαρκέσει 9 ημέρες με 4 έργα κάθε μέρα διάρκειας μίας ώρας. Η έναρξη έγινε με τον «Έμπορο της Βενετίας» που προκάλεσε τον ενθουσιασμό του κοινού και συνεχίστηκε με τρία ακόμη έργα ως τις 11 το βράδυ. Μέχρι τις 9 Ιουνίου, θα παιχτούν τα άπαντα του ελισαβετιανού δραματουργού, για μία μοναδική φορά το καθένα. Σε μια διπλανή – λίγο κρυμμένη – πόρτα βρίσκεται η Λενιώ Κακλέα με τη δικιά της άκρως φεστιβαλική περφόρμανς που έχει ιδιωτικό χαρακτήρα καθώς μπαίνει ένας ή δύο θεατές κάθε φορά: στις 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, 21.30, 22.00, 22.30. Η παράσταση θα διαρκέσει μέχρι την 1 Ιουλίου. Οι παραδοσιακοί χώροι του Φεστιβάλ, ο Η και ο Δ, ήταν κι αυτοί ενεργοί εχθές. Στον Η, η ανερχόμενη Πολωνή σκηνοθέτιδα Μάρτα Γκουρνίτσκα παρουσίασε μια μοναδική θεατρική μουσική παράσταση, μ’ ένα σύνολο 35 ατόμων επί σκηνής που κατάφεραν να συγκινήσουν και να προβληματίσουν το ενθουσιώδες κοινό για το μέλλον της Ευρώπης. Η παράσταση επαναλαμβάνεται μία ακόμη ημέρα – σήμερα 2 Ιουνίου, στις 21:00. Στον χώρο Δ, για 4 ημέρες (1-4 Ιουνίου) επαναλαμβάνεται η περσινή επιτυχία του φεστιβάλ Η σφαγή των Παρισίων, από την ομάδα Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη.

No comments: