Saturday, October 31, 2015

Μια έξτρα παράσταση «Η Μεγάλη Χίμαιρα» για τα προσφυγόπουλα

Μια έξτρα παράσταση «Η Μεγάλη Χίμαιρα» για τα προσφυγόπουλα
  • Από το θέατρο «Πορεία» το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 17.00
Τα παιδιά είναι πάντα τα πιο ευάλωτα θύματα των πολέμων, πράγμα που δυστυχώς αποδεικνύεται και στην προσφυγική κρίση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο εισέρχονται στην Ελλάδα περίπου 4.000 ασυνόδευτα ανήλικα. Παιδιά, συχνά πέντε ή έξι ετών, ταξιδεύουν μόνα, εγκαταλείπονται στα σύνορα ή χάνουν κάθε επαφή με την οικογένειά τους, αντιμετωπίζοντας κινδύνους όπως η εκμετάλλευση από κυκλώματα trafficking, παιδική πορνεία, αλλά ακόμα και αδυναμία να βρουν στέγη, τροφή και βασικές ιατρικές υπηρεσίες.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού

  • Συνέντευξη με τον μεγάλο μας ηθοποιό και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Με αφορμή την πρώτη παράσταση του «Γαλιλαίου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30 Οκτώβρη, στο Θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Κώστα Καζάκο, ηθοποιό, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Monday, October 26, 2015

Βασίλης Παπαβασιλείου: Eίναι εύκολο να είσαι ραμολί στα 40 σου

  • Στο «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι» ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ερμηνεύει έναν ψεκασμένο Νεοέλληνα και σχολιάζει την Ελλάδα της κρίσης και της καταστροφής
Βασίλης Παπαβασιλείου: Eίναι εύκολο να είσαι ραμολί στα 40 σου


Φορώντας μια λευκή μπλούζα, σαν κι αυτές που φορούν οι τρόφιμοι στα ψυχιατρεία, γεμάτη αίματα, ο «ψεκασμένος» Φωκίων Καπνίδης απευθύνεται στο κοινό και αναφωνεί: «Για σας μάτωσα. Για να μη ματώσετε εσείς, μάτωσα εγώ...»: ο Βασίλης Παπαβασιλείου έγραψε, σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον ήρωα που έπλασε με το υλικό τού σήμερα. Ακολουθώντας το τσεχοφικό μοντέλο από τις «Βλαβερές συνέπειες του καπνού», τον βάφτισε Καπνίδη, που περιλαμβάνει και το ήμισυ της καταγωγής του, σαν μια τιμή στους πόντιους προγόνους του. Το Φωκίων απλώς του άρεσε.