Wednesday, October 31, 2007

Ξεχωρίζει ο Μπόρκμαν του Μιχαλακόπουλου

«Ο έμπορος του Λας Βέγκας», Εθνικό Θέατρο
Στο θέατρο «Αλμα» ανεβάστηκε το έργο του Ιψεν «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου, μετάφραση Ερρίκου Μπελλιέ, σκηνικά - κοστούμια Απόστολου Βέττα. Ο Μπόρκμαν είναι ο τελευταίος αστός που θέλει να διορθώσει τον κόσμο. Ανθρωπος καλών προθέσεων και αγαθών κινήτρων πνίγεται από την τεχνοκρατική αντίληψη για τον κόσμο. Διανομή: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κατερίνα Μαραγκού, Φιλαρέτη Κομνηνού, Θεοδώρα Σιάρκου, Δημήτρης Πασάς, Σταυριάνα Μάκρα. Συνεργάζεται ο Γιώργος Μοσχίδης.

Το «Μεταξουργείο» ανεβάζει «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο και τώρα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αννας Βαγενά. «Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ενωση, που με τους δυο γιους της προσπαθούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας. Διανομή: Αννα Βαγενά, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Στέφανος Κοσμίδης, Ανθή Κόκκινου.

«Ο έμπορος του Λας Βέγκας», τιτλοφορείται το έργο του Γερμανού σκηνοθέτη Μαρκ φον Χένινγκ (διασκευή του σαιξπηρικού «Εμπόρου της Βενετίας»), που ανεβάζει σήμερα και αύριο ως προπαραστάσεις (επίσημη στις 2/11), στο «Κοτοπούλη - Ρεξ», το Εθνικό Θέατρο. Κάτω από το αστραφτερό περιτύλιγμα μιας πόλης χτισμένης στην άμμο, κυριαρχεί μια τριανδρία: Ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου καζίνου, το «αφεντικό» των ναρκεμπόρων και σωματεμπόρων και ο μεγαλύτερος τραπεζίτης του Λας Βέγκας. Σκηνοθεσία Μαρκ φον Χένινγκ, σκηνικά - κοστούμια Χέρμπερτ Μουράουερ, μουσική Νίκου Πλάτανου, με τον ίδιο να την παίζει ζωντανά επί σκηνής. Διανομή: Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μαρία Σκουλά, Γιάννος Περλέγκας, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, κ.ά.

«Τα μυστικά της αποτυχίας μου», τιτλοφορείται το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου, που παίζεται στο «ΗΒΗ» (Δευτέρα, Τρίτη). Πρόκειται για έργο, γραμμένο με χιούμορ και τρυφερότητα, σε σκηνοθεσία Πέμυς Ζούνη. Διανομή: Δήμητρα Γρηζιώτη, Γιώργος Ηλιόπουλος, Εφη Καπάνταη, Ασπασία Κοκόση, Τάσος Φραγκιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης.

  • Επαναλαμβάνεται (Δευτέρα, Τρίτη), στο «Αμφι-Θέατρο» το έργο «Ερωτευμένη νεκρή» του Τεοφίλ Γκωτιέ, σε δραματοποίηση - σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετάφραση Εφης Γιαννοπούλου, σκηνικά - κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη, μουσική Σταύρου Γασπαράτου. Διανομή: Νικόλας Παπαγιάννης, Στεφανία Γουλιώτη, Χρήστος Μαλάκης, Τάσος Δαρδαγάνης.

No comments: